Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csongrád megye nevezetességei képes leírás - Csongrád megye.tlap.hu
részletek »

Csongrád megye nevezetességei - Csongrád megye.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csongrad-megye.tlap.hu » Csongrád megye nevezetességei
Keresés
Találatok száma - 5 db
Irány Csongrád megye

Irány Csongrád megye

Hazánk legalacsonyabban fekvő megyéjének szülötte Juhász Gyula, akinek a verseiben sokszor előfordul ez a táj: költeményeiben a nagyvárosi, szegedi élet is helyet kap, néha a borongós a Tisza-vidék is látható, de a nemzeti múltból előtűnő hét vezért is láttatja a pusztaszeri síkon. A hagyomány szerint a honfoglaló magyar törzsek vezetői Ópusztaszer mellett osztották el egymás között a törzsi szálláshelyeket - ezért erre a helyre épült a Nemzeti Történeti Emlékpark...

Kisteleki Kocsó Kápolna és Kálvária

Kisteleki Kocsó Kápolna és Kálvária

Állandó képtár: - Kistelek 1917-es tervei - Régmúlt idők kisteleki arcai - Régmúlt idők építészete - A Kócsó Kápolna és Kálvária felújítása, felszentelése - Tápai Antal kisteleki születésű neves szobrászművész alkotásai - Kistelek és Környéke madártávlatból - Szent István Római Katolikus Templom - Kócsó Kápolna és Kálvária - Az első ártézi kút helyén emelt Szent István szökőkút - Városunk új büszkesége: Kisteleki termálfürdő.

Pusztaszeri hét vezér emlékoszlop

Pusztaszeri hét vezér emlékoszlop

A Pusztaszeri Hétvezér emlékmű egy négyhektáros területen fekszik, mely a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság egyik természetvédelmi területe. Védettsége régi keletű, és mint történelmi emlékhely az országos jelentőségű védett területek kategóriájában ritkaságnak számít. A pusztaszeri Hétvezér emlékmű szerényen és magányosan emlékeztet Kecskemét és Pusztaszer különleges történelmi kapcsolatára, hiszen a pusztaszeri legelők is valamikor Kecskemét város birtokában voltak. Kecskemét a múltban többször is bizonygatta, hogy 'a híres első országgyűlés itt, a Hétvezér emlékoszloppal jelölt helyen volt.

Szegedi látnivalók

Szegedi látnivalók

Szeged nevezetességei, látnivalói. Térkép, elérhetőségek, vélemények és kapcsolódó események. Szeged Közművelődési Palotájának neoklasszicista stílusú épületében kapott helyet a Móra Ferenc Múzeumértékes gyűjteménye. Az épület 1896-ban épült fel Steinhard Antal és Láng Adolf kiváló építészek tervei szerint. A múzeumi és könyvtári együttes intézményt Közművelődési Palotának nevezték el, amelyet a 19. században Reizner János, Szeged város történetének kiváló ismerője igazgatott...

Visit Szeged

Visit Szeged

Szeged nagy történelmi múlttal, elismert műértékekkel, remek gasztronómiai ínyencségekkel, sok programmal és jó hangulattal rendelkező város, ahol majdnem mindig süt a nap. A Visit Szeged egy olyan összefoglaló és mindent magában foglaló oldal, amely a helyiekben és a városunkba látogató turistákban felmerülő összes kérdésre választ ad. Bemutatjuk Szeged látnivalóit, nevezetességeit. Oldalunkon foglalhat szállást, megnézheti a helyi fontos tudnivalókat. Látogasson el oldalunkra és tervezze velünk szegedi utazását.

Tuti menü